Világunk

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Zászlófoglaló
Kékek
9
Pirosak
19

(frissítve: 06.02. 12:16)


Félvérek
Isten
Zeusz
2
0
Hadész
1
1
Poszeidón
1
1
Athéné
1
2
Aphrodité
3
2
Arész
0
1
Apollón
1
0
Hermész
1
2
Démétér
1
0
Dionüszosz
0
1
Héphaisztosz
0
0
Egyéb
2
1
Mitikus lények
1
4
Összesen
11
15Fontosabb hírek
Megnyitottunk: 2017.11.16
Jelenleg nincsen korlátozás az oldalon
Időpont: 2017 nyara


Társalgó
DiscordItt tartózkodnak

Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Amanda Rodriguez, Amber Hill, Maya Downey


A legtöbb felhasználó (28 fő) Csüt. Nov. 16, 2017 7:54 pm-kor volt itt.Utolsó bejegyzések
Írta  Damian Park
Today at 2:18 pm

Írta  Érosz
Yesterday at 6:06 pm

Írta  Erisz
Yesterday at 1:12 pm

Írta  Arthur Greenwald
Pént. Jún. 22, 2018 10:16 pm

Írta  Arthur Greenwald
Pént. Jún. 22, 2018 8:25 pm

Írta  Arthur Greenwald
Pént. Jún. 22, 2018 8:19 pm

Írta  Vendég
Pént. Jún. 22, 2018 12:05 am

Írta  Heather Blackmage
Szer. Jún. 20, 2018 3:19 pm

Írta  Heather Blackmage
Szer. Jún. 20, 2018 2:19 pm

Az oldal designját a Specto közremüködésével Overtherainboo (aka Medúza) készítette. A leírásokat, szövegeket Keaden Hancrow és Hadész munkája. Ami a fórumon és azon belül található önálló szellemi értéket képvisel ezért kérjük ne lopd el. Ha mégis megtetszene valami és képtelen vagy nélküle élni vedd fel a kapcsolatot az Adminokkal.

Világunk

Zeusz
Félvér
avatar
Zeusz Félvér
Témanyitás₰ Tárgy: Világunk   ₰ Kedd Okt. 17, 2017 3:26 pm

Világleírás
Oldalunk Rick Riordan Percy Jackson és az olimposziak című öt kötetből álló fantasy regény-sorozata alapján készült, ám azt nem követi szorosan. A mi világunkban Percy, Annabeth, Grover és a többi könyvszereplő nem létezik, a bonyodalom is teljesen más. Így olyan is könnyen be tud illeszkedni a világba, aki még a filmeket se látta.

A görög istenek léteznek, és köztünk járnak. Igaz, már nem az Olümposz hegyén trónolnak, hanem a New York-i Empire State Building felett lebegő égi birodalmukban. Hellász bukása után központjukat áttették valahová Itáliába, majd mikor a Római Birodalom széthullott és minden úgy látszott, hogy elveszik, ők egyszerűen csak továbbálltak és székhelyüknek a mai Franciaország területét választották. Amerika felfedezése után Spanyolország akkora nagy vagyonhoz jutott, hogy az istenek is inkább úgy döntöttek, hogy új székhelyüknek a déli országot választják. Majd mikor a gyarmatosítás hatására Anglia megerősödött, megint úgy döntöttek, hogy a palotájukat máshol rendezik be.
Az esős vidéket és az egész kontinenst valamikor a 18. század második felében hagyták el, mikor rájöttek, hogy U.S.A. hamarosan felülemelkedik mindenkin. Azaz az időmúlásával az istenek mindig ott éltek, ahol a legnagyobb jólét volt. Az már más kérdés, hogy vajon ők hozták magukkal, vagy csak követték.  
Ezeknek az isteneknek van egy régi szokásuk, amitől a hosszú évezredek alatt sem váltak el: néha a halandót jobban kívánják, mint más, isteni személyt. Ezekből a románcokból pedig rendszerint utódok születnek, azaz félistenek. Egy félistennek nehéz élete van, hiszen a különféle szörnyek igen nagy kedvvel üldözik őket. Így mindannyijuknak meg kell tanulniuk, hogy hogyan tudják megvédeni magukat, valamint hogyan tudják felhasználni az isteni szülőjüktől kapott képességet. A Kheirón – aki előtte olyan hősöket képzett ki, mint például a legendás Akhilleusz, vagy a dicső Iaszón – vezette Félvér Táborban mindezt megtanulhatják.  Nem csak a harcolást oktatják, hanem a múltjukat is: ógörög leckéket vesznek a táborozók, a többi istenről tanulnak; de ami a legfontosabb, hogy társaik által ráeszmélhetnek, hogy nincsenek egyedül.

2017 nyara:
Lent a táborban mindenki számára kellemesen indult a nyár, ám fent az Olümposzon ez már nem mondható el. Valaki felszökött az égi birodalomba és Árészt, a hadistent elkábította, majd elrabolta. Igaz, sokan nem szeretik a lobbanékony férfit, de mégis, a hír hallatán az összes istenség tudta, hogy ezt bárki is tette, megbocsáthatatlan bűnt követett el. Az eltűnt ágyában Hadész sisakját találták meg, így először mindenki őt vádolta meg a rablással. Ám az alvilág ura mindent tagadott és hamarosan az istenek két részre szakadtak szét. Zeusz vezetésével azok, akik úgy hiszik, Hadész az elrabló, és Hadész hívei, aki szerint a tettes személyében valami sokkal veszélyesebb közeledik feléjük.  Egy biztos, a vita, ha így folytatódik, hamarosan háborúba fordul át, ami senkinek sem lesz kielégítő. Ez a konfliktus pedig a táborban élők között is megjelent: sokan támogatják a saját isteni szülőjüket, de áruló félvérekről is lehet hallani. Ha az istenek hadat üzennek egymásnak, akkor gyermekeik között is kitörhet a háború.
Ó, ha tudnák, hogy valójában ki(k) is az igazi tettes(ek) … sokkal okosabban cselekednének. Ugye, Erisz?Egyéb
Görög mitológia
Riordan wikia
PJH

● Egyéb leírások az oldalon
● Feltétlenül szükséges bizonyos canon karakterek (Zeusz, Hadész, Árész és Erisz) elolvasása az oldal világának megértéséhez.

Felhasználó profiljának megtekintése http://camphalfbloodfrpg.hungarianforum.com
 Similar topics
-
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város
» Rikudou Sennin és a Chakra Eredete
» -= Masamune műhelye =-
» Teknősök Kódexe
Ugrás: