Skrionya

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Zászlófoglaló
Kékek
9
Pirosak
19

(frissítve: 06.02. 12:16)


Félvérek
Isten
Zeusz
2
0
Hadész
1
1
Poszeidón
1
1
Athéné
1
2
Aphrodité
3
2
Arész
0
1
Apollón
1
0
Hermész
1
2
Démétér
1
0
Dionüszosz
0
1
Héphaisztosz
0
0
Egyéb
2
1
Mitikus lények
1
4
Összesen
11
15Fontosabb hírek
Megnyitottunk: 2017.11.16
Jelenleg nincsen korlátozás az oldalon
Időpont: 2017 nyara


Társalgó
DiscordItt tartózkodnak

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (28 fő) Csüt. Nov. 16, 2017 7:54 pm-kor volt itt.Utolsó bejegyzések
Írta  Justin Mulligan
Csüt. Júl. 05, 2018 10:12 pm

Írta  Amber Hill
Vas. Júl. 01, 2018 9:46 pm

Írta  Erisz
Vas. Jún. 24, 2018 1:12 pm

Írta  Arthur Greenwald
Pént. Jún. 22, 2018 10:16 pm

Írta  Arthur Greenwald
Pént. Jún. 22, 2018 8:19 pm

Írta  Heather Blackmage
Szer. Jún. 20, 2018 3:19 pm

Írta  Heather Blackmage
Szer. Jún. 20, 2018 2:19 pm

Írta  Bradley Daanen
Vas. Jún. 17, 2018 3:54 pm

Írta  Ivis
Csüt. Jún. 14, 2018 9:58 am

Az oldal designját a Specto közremüködésével Overtherainboo (aka Medúza) készítette. A leírásokat, szövegeket Keaden Hancrow és Hadész munkája. Ami a fórumon és azon belül található önálló szellemi értéket képvisel ezért kérjük ne lopd el. Ha mégis megtetszene valami és képtelen vagy nélküle élni vedd fel a kapcsolatot az Adminokkal.

Skrionya

Mitikus lény
Skrionya
Témanyitás₰ Tárgy: Skrionya   ₰ Vas. Dec. 17, 2017 12:31 amSkrionya

Becenév : Nya
Születési időpont, helyszín : 2015.04.01. Long Islandi erdő
Foglalkozás : Próbál hasznos lenni.
Csoport : Mitikus lények - Naiasz (pegaeae nimfa)
Isteni szülő : Nincs.
Kabin : Nincs.
Oldal : Semleges egyelőre.
Képességek :
× Hydrokinézis - Képes az apró párától elkezdve a nagyobb tócsákig irányítani, manipulálni a vizet: annak formáját, méretét, folyásának irányát (akár a levegőben is). Képes elvonni a nedvességet, vagy hozzá adni bármihez, amelynek anyaga erre alkalmas. (Fa, bőr, stb.)
Időnként nagyobb mennyiségű vizet kell magába szívnia forrásából (melyből született), különben dehidratálódik és meghal.
× Víz forma - Csak is vízben képes testét részlegesen, vagy teljesen vízzé változtatni, ezzel pedig eggyé válni környezetével. Ebben a formában sokkal gyorsabban közlekedik a vizekben és nem képes sérülést szerezni.
Az átalakulás előtt szerzett sérülések nem tűnnek el a víz formát követően. Amint elhagyja a vizet, és teste szilárd lesz, sérülése is megjelenik. A mély sebek könnyen halálosak lehetnek számára, mivel vére hígabb, könnyedén elvérzik. Sebeit regenerálja az idő, vagy a forrása, amelyben született.
A sós víz hosszútávon dehidratálni kezdi őt.
Víz alatt nincs szüksége levegőre, bármeddig kibírja.
× Állatnyelv - Érti a víziállatok nyelvét, képes velük kommunikálni.
Pb : Freya Mavor

- Mit jelent az, hogy cafka? - kérdésem nyomán egy pillanatra elhűltnek láttam Artemisz vadászának arcát. A régi és szebb korokat is megélt nő pillantása ezúttal bosszankodóba váltott át, pedig általában fáradtan, vagy épp kedvesen, nevetve néz rám kérdéseim nyomán. Most éppen nem.
- Megint a tábor környékén mászkáltál? Hányszor mondjam még, hogy kerüld azt a helyet? - hangja szigorúan és kissé mérgesen csengett. Ritkán hallottam még ilyennek. Talán azért, mert fiatal vagyok.

A tábor. Megannyi érdekes, izgalmas és titokzatos dolog rejtőzik ott. Tudás, társaság, mindenféle, kíváncsi szerzetnek érdekes látnivaló. Persze nekem tilos még a környékére is mennem, nem értem, miért. A nővérem is védelmezi a helyet ahogy tudja, ő többször jár oda. Nekem miért nem engedi?

- De a félvérek... - kezdenék szokásos magyarázatomba, azonban félbeszakít.
- Nem vagyok kíváncsi a kifogásaidra, Nya. Ők veszélyesek rád nézve.
- De kedvesnek tűnnek. Vannak köztük kedvesek. -helyesbítek. Amíg a közelben barangoltam, találkoztam már kedvesekkel is, noha kétségtelen, hogy előfordul a lakók között kifejezetten undok és erőszakos teremtés. A fiúk miatt még is izgalmas oda menni.
- A cafkát neked mondták?
- Igen.
- Ugyan azt jelenti, mint a lotyó, céda, vagy ribi, amiket legutóbb eltanultál tőlük. - a válasz mellkason ütött. Azért is, mert meglepődtem, hogy megint ilyen jelzőkkel illetnek, és azért is, mert csodálatra méltó, hogy egy kifejezésre hány szavat találtak ki maguknak.

Amikor egy évvel ezelőtt kinyitottam a szememet, először pillantottam a világra, semmit nem ismertem még igazán. A forrásom mellett ültem, figyeltem forró, különleges bugyborékolását. Forrt, furcsa, bár számomra természetes szaga volt. Savas a vize. Veszélyes, halálos. Nekem csak víz. Amikor először levegőt vettem, hallgattam a madarak csevegését, láttam a fák zöldjét, úgy éreztem, hogy egy csodálatos világba érkeztem. Tele éreztem magamat energiával és mást se akartam csinálni, csak futkorászni és járkálni az erdőben. Nővéreim kedvesek voltak velem, sok játékra és énekre tanítottak. Az egyikük különösen sokat foglalkozott velem. Ő volt az első, akit megismertem közülük. Az első év után azonban nem engedett messze a ligettől. Megkért, hogy maradjak. Ez a nővérem (a liget egyik legidősebb fájának nimfája, Artemisz Vadásza) tanított engem arra, hogyan használjam erőimet, milyen a természet, milyen a világ. És egész érdekesen mesélt, órákon át tudtam hallgatni bölcsességeit, míg a szavak el nem fogytak. Már szinte mindent tudtam múltunkról, az istenekkel való kultúránkról, csak épp a ligeten kívüli világról nem mesélt igazán. Óva intett az erdőben bolyongástól.

- De miért mondják ezt..? Miért sértenek meg, ha semmit nem tettem velük? Rossz volnék? - tanultam olyan lényekről, amelyek veszélyesek, és egy találkozás is halálos lehet velük, vagy valamely módon károsak. Amikor mindenki más ódzkodik a velem való találkozástól, amikor ismeretlenül ilyen jelzőkkel illetnek, elgondolkodom, hogy ők vajon mit tanultak mi rólunk? Hiszen ha a vadász nem is nagyon akart beszélni róluk, mesélt a félvérekről és a táborról is. Az istenek miatt kénytelen volt, hiszen a szálak óhatatlanul egybe fonódnak.
- Nem vagy rossz, Nya. Egyikünk sem az. - sóhajt a nő és finoman karonfogva arrébb vezet a liget fái között. Léptei lassúak, finomak, nehéz felvennem az ő tempóját, mert én folyamatosan szaladnék... Akár a forrás vize, amiben születtem. - Tanítok neked két új dolgot, amivel közöttünk soha nem találkoznál, ám a félvérek, sőt még az istenek között is ez meglehetősen gyakori. Ez a féltékenység és az irigység. - szavait úgy ittam, akár száraz föld a vizet. Hallgattam a magyarázatát az irigy érzésekről, példákat kaptam rájuk, akár a féltékenységre is. Nem értettem. Az arcomat látva a nő gyengéden elmosolyodott.
- Szabadabb életet élünk, mint ők valaha. Ráadásul mivel mi vagyunk a termékenység és a természet szellemei, könnyen ébred bennünk pajzán gondolat és általában nagyon szépek is vagyunk. Számunkra nincs is gond ezzel, együtt élünk a dologgal, ám a múlt és egyes nimfák viselkedése miatt mi nem vagyunk mások a szemükben, mint gaz csábítók, akik elrabolják a férfiak szívét és csak játszanak vele. - Megvilágosultam. Tehát undok, irigy és féltékeny viselkedésük félelmükből ered. Számukra én se vagyok más, csak egy kártékony lény, aki segít egy kicsit a termesztésben, az együttélés, a nyugalom érdekében.

Amikor először tértem vissza sétámról és kérdeztem azokat a hallott szavakat Artemisz vadászától, köpni-nyelni nem tudott. Akkor még alig értettem, hogy különbség van köztük és köztünk. Hogy két teljesen különböző faj tagjai vagyunk. De hát annyira hasonlítunk! Fájt, és dühített, hogy nem ismernek, de még is bántanak. Rossz érzés volt, de a makacsságom, a kíváncsiságom, naivitásom és tudás vágyam mindig felül kerekedik a tapasztaltakon. Mindig újra és újra visszajárok a tábor környékére. A nő megkért, hogy a dühös érzéseimről senkinek se beszéljek a nimfák között, de főleg jelét ne adjam soha. Nem értem. Titkolnom kellene az érzéseimet?

- Sosem foglak tudni elrettenteni tőlük, igaz? - Sóhajt fel mellettem, mire bűnbánó mosoly fakad az arcomon.
- Sajnálom.
- Semmi baj. Te ilyen vagy, Pegaeae. Nyughatatlan, megállíthatatlan. De én nem foghatom a kezed. Nem taníthatlak ilyesmire. Van azonban egy ismerősöm, aki igen... - A nő barna szemeiben játékos, huncut fény csillant. Kíváncsiságom és örömöm az egekbe szökött. Végre megengedi, hogy tanuljak! És nem csak megengedi, de még ajánl is valakit!
- Ki volna az?
- Emlékszel a történelmünkből a százfejű, soha nem alvó sárkányra? Aki a Heszperiszek kertjét őrizte a nimfa őseinkkel együtt? - hirtelen izgatottságomban megállva léptem a nő elé, boldogan megragadva a kezeit.
- Csak nem Ladón fog tanítani? - a kérdésre a vadász megsimogatja a fejemet egy kis nevetéssel.
- Dehogy is. De egy fajtársa. Szólok neki, hogy felkeresed majd. Viszont feltételeim vannak! - mondja a vadász komolyan, mire hevesen bólogatok.
- Esküszöm, betartom őket! Mik volnának azok? - siettetem szinte.
- Úgy fogod őket betartani, mint a kérésem, hogy kerüld a félvéreket? - kérdésére teljesen elvörösödöm. Bűnbánóan szegem le a fejemet.
- Ne haragudj. Tényleg betartom a feltételeidet! Ígérem. - motyogom, mire elmosolyodik.
- Jól van.A feltételek a következőek: Mindig hazatérsz a forrásodhoz időben, feltöltődni. A vadászok holdja előtt egy nappal haza térsz és itt töltöd azt. Segítesz az epertermelésben a többi nővérednek, akik ott tevékenykednek. Szót fogadsz a mentorodnak, nem számít, mire kér, vagy mit mond neked. Nem mész a táborba és annak lakóival sem ismerkedhetsz. - mondja, bár látva az utolsó pontnál elszontyolodó arcom, halkan sóhajt. - Túl törékeny vagy még, Nya. Épp csak felkeltél a forrásodból. Nagyon sok fájdalom és csalódás fog érni, ha a közelükbe mész. Főleg a férfiak fognak neked nagyon-nagyon sok kínt okozni. - érzem, látom bölcs tekintetében, hogy csak óvni akar. Védelmez, de erősebb vagyok, mint amilyennek tűnök. Nem hátrálok meg egy akadálytól, utat vájok magamnak azon keresztül, vagy egyszerűen megkerülöm, akár a víz a sodrás útjában álló követ. Fájdalmak érnek? Meglehet. De ez hozzá jár a világhoz, nem igaz? Nem zárkózhatok be a ligetbe. Az csak egy álomvilág volna. Én viszont a valóságot akarom élni.

Persze hogyan is tudhattam, tudhatnám, hogy nővérem nem engem véd igazából? Illetve engem is, de főleg a táborlakókat védi tőlem.
Nem emlékszem arra az estére... Arra a szörnyű estére, amikor valami miatt betelt a pohár. Emlékszem, hogy elalszom éjjel és felkelek reggel, de a vadász teljesen megváltozott velem kapcsolatban. Azelőtt nem kötődött annyira hozzám, nem ügyelt rám, nem figyelmeztetett, nem kért, nem tiltott. Aztán egyik pillanatról a másikra, mikor egyikünk eltűnt a közösségből, sokkal óvatosabb lett velem kapcsolatban. Annak tudom be, hogy félt engem. Pedig ha tudnám, hogy valójában csak azért küld a sárkányhoz, mert róla tudja, hogy leköti a figyelmem és képes egy helyben, a tábortól távol tartani.
Mert ha tudnám... valószínűleg az ő testét is el kéne tüntetni a többi nimfa elől.


A hozzászólást Skrionya összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Feb. 18, 2018 12:45 pm-kor.
Felhasználó profiljának megtekintése
Isten
Hadész
Témanyitás₰ Tárgy: Re: Skrionya   ₰ Vas. Dec. 17, 2017 6:55 pm

Elfogadva
Szervusz Smile
Csapjunk is bele azzal hogy elmondom: nagyon tetszett az ET-d Smile Érdekesnek hangzik ez a kis "ártatlan", kíváncsi Nimfa. Remélem sok játékban láthatom majd a személyiségét Smile Foglald le a karaktered és már játszhatsz is Smile

Felhasználó profiljának megtekintése
Ugrás: