Alvilág

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Fontosabb hírek
Megnyitottunk: 2017.11.16
Jelenleg nincsen korlátozás az oldalon
Időpont: 2017 nyara


Statisztika
Fajok
Félvérek
6
11
Halandók
0
0
Istenek
4
4
Mitikus lények
1
4
Artemisz vadászai
0
0
Összesen
11
19TársalgóItt tartózkodnak

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Craig Robertson, Ginger Hill, Leyla Dandelion, Szász Dalma


A legtöbb felhasználó (28 fő) Csüt. Nov. 16, 2017 7:54 pm-kor volt itt.Utolsó bejegyzések
Írta  Victoire Delacroix
Today at 3:44 pm

Írta  Victoire Delacroix
Today at 3:40 pm

Írta  Veronique Delacroix
Today at 12:52 am

Írta  Amber Hill
Yesterday at 9:23 pm

Írta  Leyla Dandelion
Yesterday at 9:13 pm

Írta  Szász Dalma
Yesterday at 5:04 pm

Írta  Szász Dalma
Yesterday at 3:59 pm

Írta  Damian Park
Yesterday at 1:53 pm

Írta  Jack Smith
Szer. Dec. 13, 2017 9:55 pm

Az oldal designját a Specto közremüködésével Overtherainboo (aka Medúza) készítette. A leírásokat, szövegeket Keaden Hancrow és Hadész munkája. Ami a fórumon és azon belül található önálló szellemi értéket képvisel ezért kérjük ne lopd el. Ha mégis megtetszene valami és képtelen vagy nélküle élni vedd fel a kapcsolatot az Adminokkal.

Alvilág

Zeusz
Félvér
avatar
Zeusz Félvér
Témanyitás₰ Tárgy: Alvilág    ₰ Kedd Nov. 21, 2017 4:18 pm

Hadész birodalma
Az Alvilág már jóval az istenek előtt létezett.  Még mielőtt még Hadész megszerezte volna, Erebosznak hívták és jóval zavarosabb állapotok uralkodtak benne.

Már akkor is öt különböző folyó torkollott bele. Kókütosz, a jajgatás folyója, ami még mondhatni a legszelídebb a többihez képest. Ha valaki közel megy sötétkék vízéhez rögtön meghallja a benne úszó lelkek sikoltozását. Elég közel lenni hozzá és már is depresszióssá válsz tőle.  A második folyó a Flegetón, a tűz folyója, amelybe ha belemész, akkor úgy éget, mint a savban érlelt radioaktív chili. De a folyó még a halandókat sem öli meg, csak örök kín szenvedést okoz. Igaz állítólag, ha igazán megbánod a bűneidet, a folyó elenged. A hármas számú folyó az Akherón, ami a halandók világában ered, és ez a fájdalom folyója. Bárki hozzáér, vagy netán a közelébe merészkedik, rögtön fizikai fájdalmat érez. Egy idő után ez kétfelé ágazik: Sztüx és a Kókütosz. A következő a Léthé, a feledés folyója. Ez egy igen ártatlan (-nak tűnő) tejfehér folyócska, pedig valójában egyetlen egy cseppje is már törli a rövidtávú memóriádat. El tudjátok képzelni, hogy mi lenne, ha megfürdenétek benne… Ám rengeteg lélek látogatja meg, hogy elfelejtse a halandók világban átélt borzalmakat. Ötödik folyó a Sztüx, a gyűlölet folyója, amely az Alvilág legsötétebb részein halad át. Vizesárokként fogja közzé a teljes Ereboszt, és bűzös köd lebeg körülötte – kénsav + szennyvíz + gyűlölet = Sztüx. Az Alvilág legsötétebb, legmélyebb szegletét Tartarosznak hívják.

Sokan élnek lenn, mint például Hüpnosz, aki az alvás istene.  A barlangja a Léthé mentén helyezkedik el. Igaz belülről nem lehet tudni, hogy hogyan is néz ki, mert, hogy, ha van is olyan bolond, aki oda beteszi a lábát, rögtön elalszik, és soha többé nem keveredik ki. Vagy ott van például Nüx, a sötétség, aki gyermekeivel a Tartaroszban lévő palotájában él.

Sokáig óriási nagy gond volt a folyókkal, így szükség volt egy révészre, aki szállítaná az új holtakat. Ennek a bizonyos szerencsés révésznek, pedig Kharón a neve. Persze Kharón ezért pénzt kért, de majdnem, hogy mindent elfogadott: arany, ezüst, hitel kártya stb. Az összegre pedig nem volt semmilyen szabály, így annyit kérhetett el, amennyit akart.  Ha nem volt pénzed, akkor örökre a Sztüx másik partján ragadtál. És ha véletlen sikerült átkerülnöd, akkor sem volt jobb a helyzet: Ereboszban teljes infrastrukturális káosz uralkodott. A lelkeket csoportokba sorolták az alapján, hogy milyen életet éltek. A söpredék a Tartaroszban kapta meg igen speciális kínzás sorozatát. A jók, pedig az Elíziumba (Disneyland + Vegas). Az ottaniak, ha megunják a halotti létet, akkor csak inniuk kell a Léthé folyóból és már újjá is születnek. Sőt, aki egymás után három erényes életet is él egyhuzamban az, akkor a Boldogak szigetére kerül, ami maga a paradicsom. Akik nem is voltak rosszak, és nem is jók (legtöbb halott ilyen), azok az Aszfodéloszba kerültek. Ez a hely nem kifejezetten szörnyű, de kegyetlenül unalmas. Persze a rendszer nem igazán működött, hiszen nem ellenőrizte senki, így mondhatni a lelkek maguk döntötték el, hogy hová fognak menni, és miután nem ismerték az Alvilágot,  nagyon sokszor eltévedtek.

Az igazán nagy gond ott volt, hogy az emberek már a halálok előtt ki tudták deríteni, hogy hová fognak kerülni. Az alanyokat egy három tagból álló testület kérdezte ki és szabta meg, hogy az Alvilág melyik szegletébe fog kerülni. Persze az emberek összevissza hazudoztak, lefizették a bírákat és hamis tanúkat szereztek. Látszott, hogy Hadésznek rengeteg gondja lesz itt.
Zeusz engedélyére a bírákat leváltotta már halott lelkekre (azokat már nem lehet megvesztegetni), igaz a Villámdobó azt is megszabta, hogy az ítélkezők csak az ő fiai közül kerülhetnek ki. Így három néhai királyból állt össze az új testület: Minósz, Aiakosz és Rhadamanthüsz. A végrehajtóknak, pedig a bosszú három szellemét, az Erinnüszokat tette meg.
A következő lépcsőfok az elveszett lelkek irányítása volt, amire Hermészt győzte meg. Így ha egy halott véletlen nem tudja, hogyan jut el Ereboszba, Hermész rögtön megjelenik, és már vezeti is.  Majd mikor elér a Sztüxhöz, Kharónnak már egységes pénzösszeget kell befizetni.
Utolsó nagy újítása az volt, hogy szerzett egy házőrző kutyát, azaz Kerberoszt, aki egy három fejű mamut+rotweiler keverék.

Így már az egész rendszer sokkal jobban működik, és mindenki oda kerül, amit megérdemel.
Jelenleg ha nem vagy halott, akkor 4-féleképpen tudsz lejutni (igaz egyiket sem ajánljuk kipróbálni):
1.Orpheusz Kapuja a Central Park déli részén. Ha egy bizonyos nagy szikla közelében egy szatír elkezd játszani egy mágikus dalt, akkor a sziklába egy alagút fog megjelenni, ami egyenesen a Hadész birodalmába vezet
2. A Halál Kapuja, ezt Thanatosz a halál istensége védelmezi. Úgy néz ki mint egy görög motívumokkal díszített lift, aminek valójában nincsen meghatározható helyzete, mert mindig ott van, amerre a Halál jár.
3. Hollywoodi felirat mögötti átjáró, amit úgy tudsz megnyitni, ha a szikrára írt ógörög szöveget felolvasod. Ugyan csak, mint a Central Parkban, itt is egy alagút jelenik meg
4. HÉ Hangstudió – azaz Halál Érkezik – liftje. A legtöbb halott itt megy le az Alvilágba. Ha belépsz az épületbe óriási nagy tömeg tárul eléd. Kharón egy pódium mögött próbálja rögzíteni a halottak adatait és elvenni tőlük a neki járó pénzt. Itt az egyik legnehezebb lejutni, hiszen el kell hitetned, hogy te is halott vagy. Az óidőkben   az Avernus-barlang látta el ezt  feladatot.
5.Louisiana-i mocsár rengeteg alatt egy átjáró van, amit egy hüdra védelmez. Eredetileg az átjáró Lerné mocsarában található meg és Héraklész végez az azt védelmező lernéi Hüdrával.

Az Alvilág központja Hadész palotája, ahol a feleségével, Perszephonéval él. Nagyon hasonló stílusú, mint az Olümposzi paloták, ám itt minden fekete és bronz.

U.I: ha élsz, és véletlen vagy olyan nagy bolond, hogy lemész az Ereboszba, akkor SOHA ne igyál, egyél SEMMIBŐL sem. Ha még is megteszed, akkor örökre ott ragadsz.
U.U.I: a láma lent minden körülmények között tabu téma. Hogy miért, azt inkább nem akarod megtudni, de ne is gondolj azokra a négy lábú szőrgumókra míg Hadésznál vagy.

Felhasználó profiljának megtekintése http://camphalfbloodfrpg.hungarianforum.com
 Similar topics
-
» alvilági szórakozóhely
» Alvilág
Ugrás: