Világleírás

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Zászlófoglaló
Kékek
0
Pirosak
0

(frissítve: x)


Fontosabb hírek
Jelenleg nincsen korlátozás az oldalon
Időpont: 2019 nyara


Társalgó
DiscordItt tartózkodnak

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (28 fő) Csüt. Nov. 16, 2017 7:54 pm-kor volt itt.Utolsó bejegyzések
Írta  Amber Hill
Kedd Nov. 12, 2019 6:39 pm

Írta  Kilian Borhda'n'rough
Szomb. Nov. 02, 2019 8:35 pm

Írta  Esther Walker
Pént. Okt. 18, 2019 4:13 pm

Írta  Vendég
Kedd Okt. 08, 2019 10:54 am

Írta  Hébé
Vas. Okt. 06, 2019 8:38 pm

Írta  Jasper Tebb
Vas. Okt. 06, 2019 4:52 pm

Írta  Hébé
Szomb. Okt. 05, 2019 1:04 pm

Írta  Diana Just
Pént. Okt. 04, 2019 10:26 am

Írta  Diana Just
Csüt. Szept. 26, 2019 8:19 pm

Az oldal designját a Specto közremüködésével Overtherainboo (aka Medúza) készítette. A leírásokat, szövegeket Keaden Hancrow és Hadész munkája. Ami a fórumon és azon belül található önálló szellemi értéket képvisel ezért kérjük ne lopd el. Ha mégis megtetszene valami és képtelen vagy nélküle élni vedd fel a kapcsolatot az Adminokkal.
Statistics
Összesen 69 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Kitta

Jelenleg összesen 1115 hozzászólás olvasható. in 328 subjects

Világleírás

Keaden Hancrow
Keaden Hancrow
Témanyitás₰ Tárgy: Világleírás   ₰ Pént. Aug. 23, 2019 2:44 pm

Világleírás
Oldalunk Rick Riordan Percy Jackson és az olimposziak című öt kötetből álló fantasy regény-sorozata alapján készült, ám azt nem követi szorosan. A mi világunkban Percy, Annabeth, Grover és a többi könyvszereplő nem létezik, a bonyodalom is teljesen más. Így olyan is könnyen be tud illeszkedni a világba, aki még a filmeket se látta.

A görög istenek léteznek, és köztünk járnak. Igaz már nem az Olimposz hegyén trónolnak, hanem a New York-i Empire State Building felett lebegő égi birodalomban. Hellász bukása után központjukat áttették valahová Itáliába, majd mikor a Római Birodalom széthullott és minden úgy látszott, hogy elveszi, ők egyszerűen csak tovább álltak és székhelyüknek a mai Franciaország területét választották. Amerika felfedezése után Spanyolország akkora nagy vagyonhoz jutott, hogy az istenek is inkább úgy döntöttek, hogy új székhelyüknek a déli országot választják. Majd mikor a gyarmatosítás hatására Anglia megerősödött, megint úgy döntöttek, hogy a palotát máshol rendezik be. Az esős vidéket és az egész kontinenst valamikor a 18. század második felében hagyták el mikor rájöttek, hogy U.S.A hamarosan felülemelkedik mindenkin. Azaz az időmúlásával az istenek mindig ott éltek, ahol a legnagyobb jólét volt. Az már más kérdés, hogy vajon ők hozták magukkal, vagy csak követték?  
Ezeknek az isteneknek van egy régi szokásuk, amitől a hosszú évezredek alatt sem váltak meg: néha a halandót jobban kívánják, mint más isteni személyt. Ezekből a románcokból, pedig rendszerint utódok születnek, azaz félistenek. Egy félistennek nehéz élete van, hiszen a különféle szörnyek igen nagy kedvel, üldözik őket. Így mindannyiunknak meg kell tanulniuk megvédeni magukat és, hogy hogyan tudják felhasználni az isteni szülőtől kapott képességet. Kheirón – aki előtte olyan hősöket képzett ki, mint például a legendás Akhilleusz, vagy a dicső Iaszónt – vezette Félvér Táborban mindezt megtanulhatják.  Nem csak a harcolást oktatják, hanem a múltjukat is: ógörög leckéket vesznek a táborozók, a többi istenről tanulnak, de ami a legfontosabb, hogy társaik által megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül.

2019 Nyár – A tábor bejáratánál hirtelen nagyjából száz idegen jelent meg egy farkassal. Először betolakodóknak hitték őket, aztán Kheirón által megtudták, hogy valójában ők is félvérek, csak kicsit mások. Igaz ezután is rajtuk maradt az “idegenek” jelző. Az ember pedig mitől fél legjobban? Hát attól, amit nem ismer. Veszélyesnek érzik őket, főleg miután megtudták, hogy kik is ők. Rómaiak…
Izzik a levegő a két fél között, még akkor is, ha Kheirón és Lupa, a “farkas”, próbál békét teremteni a két fél között. Egyesek szerint be kellene fogadni őket, míg mások szerint el kellene űzni őket mielőtt valami bajt hoznának a fejükre. De a rómaiak között is széthúzás figyelhető meg. Valaki szerint ez az egyetlen megoldás miután otthonukat egy lény teljesen lerombolta, elfoglalta és a népük nagy részét megölte, míg mások szerint nincsen szükségük a görögök segítségére.
Egyéb:
- görög mitológia
- wikia
- fan oldal
- egyéb leírások az oldalonLeaders become great

not because of their power
https://camphalfbloodfrpg.hungarianforum.com
Ugrás: