Csoportok

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Zászlófoglaló
Kékek
0
Pirosak
0

(frissítve: x)


Fontosabb hírek
Jelenleg nincsen korlátozás az oldalon
Időpont: 2019 nyara


Társalgó
DiscordItt tartózkodnak

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (28 fő) Csüt. Nov. 16, 2017 7:54 pm-kor volt itt.Utolsó bejegyzések
Írta  Amber Hill
Kedd Nov. 12, 2019 6:39 pm

Írta  Kilian Borhda'n'rough
Szomb. Nov. 02, 2019 8:35 pm

Írta  Esther Walker
Pént. Okt. 18, 2019 4:13 pm

Írta  Vendég
Kedd Okt. 08, 2019 10:54 am

Írta  Hébé
Vas. Okt. 06, 2019 8:38 pm

Írta  Jasper Tebb
Vas. Okt. 06, 2019 4:52 pm

Írta  Hébé
Szomb. Okt. 05, 2019 1:04 pm

Írta  Diana Just
Pént. Okt. 04, 2019 10:26 am

Írta  Diana Just
Csüt. Szept. 26, 2019 8:19 pm

Az oldal designját a Specto közremüködésével Overtherainboo (aka Medúza) készítette. A leírásokat, szövegeket Keaden Hancrow és Hadész munkája. Ami a fórumon és azon belül található önálló szellemi értéket képvisel ezért kérjük ne lopd el. Ha mégis megtetszene valami és képtelen vagy nélküle élni vedd fel a kapcsolatot az Adminokkal.
Statistics
Összesen 69 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Kitta

Jelenleg összesen 1115 hozzászólás olvasható. in 328 subjects

Csoportok

Keaden Hancrow
Keaden Hancrow
Témanyitás₰ Tárgy: Csoportok   ₰ Pént. Aug. 23, 2019 5:08 pm

Csoportok

Istenek:
A világ az ősrendezetlenségből (Khaoszt) keletkezett, végleges rendjének kialakulását az isten nemzedékek harca (theomarchia) előzte meg. Kezdetben a tátongó, alaktalan Űr létezett, azaz Khaosz. Belőle vált ki az alvilági Sötétség (Erebosz) és az fekete Éjszaka (Nüx). Majd megszületett a széles mellű Föld (Gaia), aki életre hívta az Eget (Uranusz). Kettejük románcából születtek a százkarú csodalények, az egyszemű Küklopszok és a hatalmas testű Titánok. Közülük Ókeanosz a legidősebb, míg Kronosz a legfiatalabb. Uranosz gyűlölte a szörny szülötteit, és az Alvilágba dobta őket. Ezért Gaia bosszúra sarkalta gyermekeit. A második istengeneráció harcát Kronosz vezette, aki egy anyjától kapott sarlóval megfosztotta apját a hímvesszőjétől. Ezután Kronosz és Rheia lettek a harmadik istengeneráció szülői. Ám Kronosz apja sorsától megrettenve, sorra lenyelte gyermekeit. Rheiának sikerült elrejtenie Zeuszt, akit Kréta szigetének barlangjában nimfák neveltek fel. Zeusz szövetkezett a Százkarúakkal, és az apját kényszerítette, hogy visszaadja a lenyelt testvéreit. Tíz évig tartó küzdelemben legyőzte Kronoszt, majd átvette a hatalmat. Két testvérével osztozott a három szintes világon. Ő maga a hatalom fő birtokosa az ég és a hatalmas hegyek ura lett; Poszeidón a tengereket, folyókat szerezte meg; míg Hadész az Alvilágot kapta meg.
Az istenek közül az Olümposzi istenek a leghatalmasabbak, közülük Zeusz, Héra, Poszeidón, Démétér, Hesztia és Hadész testvérek, míg a többi Zeusz különböző anyáktól született gyermekei közül került ki.
Mellettük még léteznek különféle kisebb istenségek, mint például Hébé.

Római istenek:
Az ókori Ilion bukása után az életben maradott trójaiakat Aphrodité fia Aineiasz menekítette ki a városból, majd vezette el az új hazába, Itáliába. Itt fokozatosan egy új kultúra alakult ki és abból talán a történelem egyik legvirágzóbb civilizációja a Romulus és Remus által alapított Róma, majd az abból kibontakozott Római Birodalom. Ahogy Róma egyre inkább kiterjesztette hatalmát, a görög városállamok úgy gyengültek egyre inkább, míg végül magába nem olvasztotta azokat.  
Ezt a változást pedig talán legeslegjobban az Olümposz tetején élő istenek sínylették meg. Nem kívántak az eltiport Hellászban maradni, így hát megtörtént az első tovább állás. Székhelyüket áthelyezték Rómába, majd lassan az új kultúrával is eggyé váltak – ezt a hibát többször már  nem követték el. Lassan megváltoztak, mintha egy teljesen új személyiséggé váltak volna, sőt egyesek megerősödtek (Arész), míg volt olyan, aki rengeteget veszített  a hatalmából (Athéné). Kettős személyiségek alakultak, a másik, új oldaluk pedig egyre jobban megerősödött, már-már átvette az irányítást. Hogy ezt elkerüljék Zeusz felkereste Hekatét, a boszorkányok úrnőjét, hogy minden istenségre küldjön egy varázslatot, ami mondhatni elpusztítja a “másik” ént. Persze nem minden úgy sikerült, ahogy elsőnek tervezték. Hekatét az ekkora varázslat nagyon legyengítette, így végül nem is sikerült teljesen véghez vinni. Ám sikerült őket úgymond kiszakítani a gazdatestből, így új lények jöttek létre. Saját gondolattal, személyiséggel, testtel, akik ugyancsak halhatatlanok voltak, de hatalmukat és képességeiket teljesen elvesztették. Ezeket az új teremtményeket Zeusz kiátkozta és elzavarta, ám ők azért olyan messze nem mentek, csak Karthágóba. Azóta is követik az istenségeket, csendben, várakozva a lehetőségre. Jelenleg  a legtöbbjük a nyugati parton él szinte olyan életet, mint egy normális halandó.

Halandók:
Prométheusz teremtette őket, aki megkönyörült a védteleneken és ellopta nekik a tüzet, a kovács mesterség titkát Héphaisztosztól, a bölcsességet és a mesterségek ismeretét Athénétől. Ezután 30 000 évi szenvedés lett a büntetése.
Egyszerű lények, akik általában abban a hiszemben élnek a Köd miatt, hogy a görög mitológia csak egyszerű mendemonda. Normális életet élnek észre se veszik, hogy mi történik körülöttük. Ám néhányuknak megvan az a képességük, hogy átlátnak a Ködön, míg mások talán valamelyik istentől, netán félistentől tudták meg az igazat.

Görög félistenek:
Az istenek sokszor beleszeretnek halandó asszonyokba/férfiakba és ilyenkor a nászból utódok születhetnek, ők a félistenek. Ők is hordoznak valami természetfeletti tulajdonságot vagy erőt, és éppen ezért kiemelkednek az egyszerű emberek közül. Sokukból hérosz lett, ilyen például Héraklész és Akhilleusz.
Minél hamarabb el kell jutniuk a táborba, hogy eltanulhassák az életben maradáshoz szükséges alapismereteket. Hiszen nem csak az istenek léteznek, hanem a szörnyek is, akiknek igazi ínyencség a félisten vér. A tanulásért jött létre a tábor. Minden félisten hiperaktív (ez a harci ösztön valójában) és diszlexiával küzd (érdekes módon az ógörög szövegeket viszont tisztán el tudják olvasni), gyakran nem tudnak beilleszkedni a halandók közé, és az iskola se a kedvenc helyük. A képzés legkésőbb 12 éves korban kezdődik, és 18 évesen fejeződik be. Rossz hír : a félistenek nem használhatnak semmilyen elektromos kommunikációs rendszert, mert a szörnyek agya valamilyen módon nagyon érzékeny ezekre. A félistenek pedig ezzel nagyon könnyen felhívhatják magukra a figyelmet.  Persze mindenki maga dönti el, hogy milyen veszélynek teszi ki magát, de sajnos ... Goodbye instagram, facebook, sms, telefonálás, snapchat, tinder !

Római félistenek:
görög “unokatestvérekhez” hasonlóan az ő életük se olyan egyszerű. Az isteni vérük miatt a szörnyek menüjének állandó elemei, továbbá ott van az a fránya életet megnehezítő ADHD és a diszlexia (csak ők a latin nyelvet értik meg). Nincsen megszabva, hogy mikor kerülnek be a saját táborukba. Mikor az “isteni” szülő úgy dönt, hogy elég erős már (egyeseknél ez az időpont soha se jön el), akkor elküldi a Farkasok Házába. Ha ott a próbákat kiállja, akkor engedélyt kap a táborba lépéshez. Az, aki nem teljesíti a követelményeket… Senki se tudja mi történt velük. Az idősebbek szeretik az újoncokat azzal riogatni, hogy Lupa a hátramaradottakat megeszi. A Jupiter Táborban viszont lehet wi-fizni és már elektronikai eszközt is használni – de máshol számukra is életveszélyes.

Mitikus lények:
Minden olyan karakter, aki nem halandó, félisten vagy isten. Ide tartoznak a különféle erdei vagy vízi nimfák, szatírok, kentaurok, de még a különféle szörnyek is.  
A szatírok belül van egy különlegesebb alcsoport: a Keresők,  akik olyan szatírok, akik a Tanács engedélyével az elveszett természeti stent Pánt keresik – több száz évvel ezelőtt eltűnt.  Ahhoz hogy valaki Kereső legyen, először Védelmezőként a táborban kell szolgálnia. Utána kérelmet kell benyújtani a tanács elé, amit ők elég gyakran vissza is szoktak utasítani. Csak is a legjobbakból válhat Kereső és óriási nagy érdem viselnie a címet.


Artemisz vadászai:

Ők az istennőre felesküdött hajadon halandók, félvérek, vagy nimfák.  Esküjükkel megfogadják, hogy egész életükben csak az istennővel fognak vadászni, és hogy soha semmi körülmények között nem fogadnak maguk mellé férfit. Bármilyen szörnyet, vadállatot képesek legyőzni, ami eléjük kerül. Mindezekért cserében Artemisz halhatatlanságot és emberfeletti ügyességet, gyorsaságot adományoz nekik, de ezt egy pillanat alatt elveheti, ha valaki megszegi az esküt. Olykor még az árulót valamiféle állattá is átváltoztatja. Vadállatokkal is tudnak beszélni, és a fegyverüket bármikor magukhoz tudják hívni. A legtöbb vadász egyenesen utálja a férfiakat és még egy légtérben is irtózik velük lenni.
Vezetőjük: –Leaders become great

not because of their power
https://camphalfbloodfrpg.hungarianforum.com
Ugrás: