Jupiter Tábor

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Zászlófoglaló
Kékek
0
Pirosak
0

(frissítve: x)


Fontosabb hírek
Jelenleg nincsen korlátozás az oldalon
Időpont: 2019 nyara


Társalgó
DiscordItt tartózkodnak

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (28 fő) Csüt. Nov. 16, 2017 7:54 pm-kor volt itt.Utolsó bejegyzések
Írta  Amber Hill
Kedd Nov. 12, 2019 6:39 pm

Írta  Kilian Borhda'n'rough
Szomb. Nov. 02, 2019 8:35 pm

Írta  Esther Walker
Pént. Okt. 18, 2019 4:13 pm

Írta  Vendég
Kedd Okt. 08, 2019 10:54 am

Írta  Hébé
Vas. Okt. 06, 2019 8:38 pm

Írta  Jasper Tebb
Vas. Okt. 06, 2019 4:52 pm

Írta  Hébé
Szomb. Okt. 05, 2019 1:04 pm

Írta  Diana Just
Pént. Okt. 04, 2019 10:26 am

Írta  Diana Just
Csüt. Szept. 26, 2019 8:19 pm

Az oldal designját a Specto közremüködésével Overtherainboo (aka Medúza) készítette. A leírásokat, szövegeket Keaden Hancrow és Hadész munkája. Ami a fórumon és azon belül található önálló szellemi értéket képvisel ezért kérjük ne lopd el. Ha mégis megtetszene valami és képtelen vagy nélküle élni vedd fel a kapcsolatot az Adminokkal.
Statistics
Összesen 69 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Kitta

Jelenleg összesen 1115 hozzászólás olvasható. in 328 subjects

Jupiter Tábor

Keaden Hancrow
Keaden Hancrow
Témanyitás₰ Tárgy: Jupiter Tábor   ₰ Pént. Aug. 23, 2019 5:25 pm

Jupiter Tábor
Az ókori Ilion bukása után az életben maradott trójaiakat Aphrodité fia Aineiasz menekítette ki a városból, majd vezette el az új hazába, Itáliába. Itt fokozatosan egy új kultúra alakult ki és abból talán a történelem egyik legvirágzóbb civilizációja a Romulus és Remus által alapított Róma, majd az abból kibontakozott Római Birodalom. Ahogy Róma egyre inkább kiterjesztette hatalmát, a görög városállamok úgy gyengültek egyre inkább, míg végül magába nem olvasztotta azokat.  
Ezt a változást pedig talán legeslegjobban az Olümposz tetején élő istenek sínylették meg. Nem kívántak az eltiport Hellászban maradni, így hát megtörtént az első tovább állás. Székhelyüket áthelyezték Rómába, majd lassan az új kultúrával is eggyé váltak – ezt a hibát többször már  nem követték el. Lassan megváltoztak, mintha egy teljesen új személyiséggé váltak volna, sőt egyesek megerősödtek (Arész), míg volt olyan, aki rengeteget veszített  a hatalmából (Athéné). Kettős személyiségek alakultak, a másik, új oldaluk pedig egyre jobban megerősödött, már-már átvette az irányítást. Hogy ezt elkerüljék Zeusz felkereste Hekatét, a boszorkányok úrnőjét, hogy minden istenségre küldjön egy varázslatot, ami mondhatni elpusztítja a “másik” ént. Persze nem minden úgy sikerült, ahogy elsőnek tervezték. Hekatét az ekkora varázslat nagyon legyengítette, így végül nem is sikerült teljesen véghez vinni. Ám sikerült őket úgymond kiszakítani a gazdatestből, így új lények jöttek létre – ez az időpont megegyezik a Római Birodalom kettéválásával, 395. Saját gondolattal, személyiséggel, testtel, akik ugyancsak halhatatlanok voltak, de hatalmukat és képességeiket teljesen elvesztették. Ezeket az új teremtményeket Zeusz kiátkozta és elzavarta, ám ők azért olyan messze nem mentek, csak Karthágóba. Azóta is követik az istenségeket, csendben, várakozva a lehetőségre. Jelenleg  a legtöbbjük a nyugati parton él szinte olyan életet, mint egy halandó.
Egy halandó, pedig gyakran szerelembe esik… És ők is. Hekaté varázslatának pedig volt még egy hibája. Igaz hogy nekik nincsen képességük, de utódaik már hasonlókkal rendelkeznek, mint a görög félistenek.  Ezeket pedig ki is használták… Arra is volt példa –    nem is olyan régen–, hogy a Félvétáborral szemben, pontosanabban a 19.század második felében a polgárháború zűrzavaros és erőszakkal átitatott éveiben. Borzalmas csata volt, amivel a római félistenek szüleik száműzetését próbálták megbosszulni, sikertelenül. Igaz inkább okosabb azt mondani, hogy egyik oldal se nyert. A magas számú áldozatok miatt Zeusz végül úgy döntött, hogy a két tábort kitörli egymás emlékezetéből sőt magán kívül a többi istenséggel is elfeledteti, hogy mi is történt Rómában Rajta kívül erről csak maga Hekaté, és a két tábor vezetője Kheirón és Lupa tud.

Istenek: A római “istenségek” sokkal fegyelmezettebbek, militaristábbak és harciasabbak a görögöknél.

Tábor: Valamikor ebben az időben alapította meg Lupa görög mintára egy új tábort, a Jupitert, ami a római félistenek és azok utódainak védelmét szolgálja. A tábor elődje a Caesar  által alapított XII.légió, aminek tagjai között rengeteg félisten harcolt.
Bejárata egy egyszerű szerelő járat a Caldecott alagútban közel San Franciscohoz. Ám az odajutás nem ilyen egyszerű. Minden félistent először a felmenője egy úgynevezett Farkas Házba küldi, ahol Lupa (az egyetlen a halhatatlan rómaiak közül, aki rendelkezik képességgel, farkassá tud átváltozni)  eldönti hogy méltó e rá. Ha átment a teszten, akkor a karján egy egyszerű tetoválás jelenik meg: SPQR – minden eltöltött évben pedig  a tetoválás alatt egy vonal jelenik meg – és feletti az isteni szülő jelképe.
A tábor vezetői a két Praetor, akik választás útján kerülnek hatalomra. A félistenek nincsenek szétosztva származásuk szerint, hanem cohortokba vannak osztva. Egy cohort 4 barakkal rendelkezik mindegyikben 10-10 ággyal. 5 db cohort van, ami közül a legnagyobb tekintéllyel a I. és a II. rendelkezik, míg az V.-be kerülni már inkább szégyen. Azaz nagyjából a légió szűk 200 fős. A cohortok élén az évente választott két Centurio (minimum 5 éve a légió tagjának kell lennie) áll, és egyben  a Szenátus tagjai is, amit a Praetorok vezetnek.
A táborlakókat, vagyis inkább jelen esetben a katonákat is különféle rangok szerint sorolják. Azok akik még egy évnél kevesebb időt töltöttek el a légióban a Probatiók, ha ezt teljesítették, akkor már a légió teljes jogú tagjai. Persze itt is vannak olyan személyek, akik kevésbé értenek a kardforgatáshoz, de ők is kiveszik a részüket a munkából, mint hivatalnokok vagy gyógyítók. Merthogy ők is rengeteget harcolnak különféle szörnyekkel.
Fontos feladattal bír még az Augur, aki jóslással foglalkozik. Ám a modern időkben, hogy ne ártatlan állatokat kelljen lemészárolni egy-egy félreértelmezhető jóslat miatt az Augur élő állat helyett plüssmacikat használ… És akármennyire is nevetségesen hangzik, teljesen működik.

Mars mezeje: a táborlakók itt gyakorolnak, sőt sokszor teljes csatákat is “játszanak” egymással szemben.

Új Róma: a tábor melletti kisebb város, ahol a volt légiósok és azok családjai élnek. Olyan akár egy modern városnak és egy ókorinak az kereszteződése. Vannak boltok, kávézók, könyvtár, éjszakai klub, wi-fi, de emelett a város lakóinak számához igazított Colosseum és Circus Maximus is. Sőt egy gyönyörű parkkal is rendelkezik a város, a neve Bacchus kertje , közepén egy szoborról az istenségről. A szenátus is a városban ülésezik. A város szélén helyezkedik el egy tó, abba torkollik bele a Kis Tiber, ami inkább egy nagyobb patak – ez az egész tábort és a várost is körülöleli, akár csak egy határ, amin semmiféle szörny nem képes átlépni.  A város védelmezője még az arany óriás sasok, amikből ma már csak kevesebb, mint egy tucat van.

Templomok dobja: a várostól délre fekvő vallási központ, egy templom-komplexum. Legfontosabbak: Bellona temploma, Plutó szentély, Mars Ultor templom és a Jupiter Optimus Maximus templom; továbbá szentélyeket építettek Neptunusznak és Janusnak is.

Birodalmi arany: egy különleges fém, amit  maga Zeusz/Jupiter ajándékozott a császárnak a hatalomra kerülése után, így elsőnek Caesar érdemelte ki, míg utoljára I.Theodosius – ki a történelemben később császári címhez jutott már csak legendákban hallhatott a nemes fémről. Halandó kezében egyszerű arany, ám ha egy félvér nyúl hozzá, valami egészen különlegessé válik. Tulajdonságai hasonlóak a mennyei bronzhoz, ám annál jóval ritkább, aminek az okai, hogy több száz éve nincsen új “szállítmány” és sokkal sérülékenyebb is – ha eltörik/megreped az egy gránát nagyságú robbanást eredményez –, de a szörnyekkel szemben eredményesebb.

Helyzetük a jelenben: Egy szörny teljesen elpusztította az otthonukat egy borzalmas éjszakán. Az életben maradottaknak pedig nem volt más választásuk, mint a menekülés. 87 ember, ennyi maradt. Köztük főleg fiatal és még erejükben lévő táborlakók, pár volt légiós és egy-két városlakó. A második, a negyedik és az ötödik cohort elveszet, és a maradék kettő is inkább csak egy csonka árnyéka a réginek. A szenátus hiányos, Augur feladatát senkire se tudják kiosztani, a maradék négy Centurion folyamatosan egymással vitázik.

Pozíciók:  
Praetorok:  – ; –
I. Cohort: – ; –  
III. Cohort: – ; –
Augur: betöltetlen


Leaders become great

not because of their power
https://camphalfbloodfrpg.hungarianforum.com
 Similar topics
-
» Félvér Tábor
Ugrás: