Fa & Könyv -Esther & Heather

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Zászlófoglaló
Kékek
0
Pirosak
0

(frissítve: x)


Fontosabb hírek
Jelenleg nincsen korlátozás az oldalon
Időpont: 2019 nyara


Társalgó
DiscordItt tartózkodnak

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (28 fő) Csüt. Nov. 16, 2017 7:54 pm-kor volt itt.Utolsó bejegyzések
Írta  Amber Hill
Kedd Nov. 12, 2019 6:39 pm

Írta  Kilian Borhda'n'rough
Szomb. Nov. 02, 2019 8:35 pm

Írta  Esther Walker
Pént. Okt. 18, 2019 4:13 pm

Írta  Vendég
Kedd Okt. 08, 2019 10:54 am

Írta  Hébé
Vas. Okt. 06, 2019 8:38 pm

Írta  Jasper Tebb
Vas. Okt. 06, 2019 4:52 pm

Írta  Hébé
Szomb. Okt. 05, 2019 1:04 pm

Írta  Diana Just
Pént. Okt. 04, 2019 10:26 am

Írta  Diana Just
Csüt. Szept. 26, 2019 8:19 pm

Az oldal designját a Specto közremüködésével Overtherainboo (aka Medúza) készítette. A leírásokat, szövegeket Keaden Hancrow és Hadész munkája. Ami a fórumon és azon belül található önálló szellemi értéket képvisel ezért kérjük ne lopd el. Ha mégis megtetszene valami és képtelen vagy nélküle élni vedd fel a kapcsolatot az Adminokkal.
Statistics
Összesen 69 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Kitta

Jelenleg összesen 1115 hozzászólás olvasható. in 328 subjects

Fa & Könyv -Esther & Heather

Heather Blackmage
Félvér
Heather Blackmage
Témanyitás₰ Tárgy: Fa & Könyv -Esther & Heather   ₰ Vas. Szept. 01, 2019 12:23 pm
Újabb nyár, és jöttek a rómaiak, én meg nem tudom egyszerűen hogy mi van velem. Igaz, az óráimat ugyanolyan lelkesen tartom meg, meg ilyenek, de egyre inkább azt várom, hogy mikor fog végre elfogadni az apám, mikor lesz az végre, hogy igen, Heather Blackmagenek tudjuk, hogy ki az apukája, és nem pedig csak találgatnak a diákjai, meg a tanárok is, hogy miért pont a görög, és most már római mitológiáért felelős tanerőnek nincsen meg az isteni szülője név szerint. Persze, elképzelhető hogy soha az életben nem fog elfogadni az eltűnt isten, mert meghal. Elfeledik, pedig pont őt nem kellene, őt, a természetet! Enyhe túlzás ez azért, de mégis ő a vadon ura, Pán, a szarvas isten! És mégis, hiába tanulnak róla, alig ismerik, nem tudják ki ő és az egész világ a feje tetejére állt, ha már a környezetszennyezésre gondolunk.
Az erdőbe sétálok, hiába tudom, hogy nem kellene, meg a kölykökre kellene felügyelnem, és ilyen apróságok, de nem megy. Irigységet érzek mások iránt, akiknek az apjuk, anyjuk, nem szar magas ívben a fejükre. Milyen az már, hogy majd talán, ismétlem, talán elfogad, de lehet hogy amúgy nem, mert neki még tart az eltűnős kedve? Szívem szerint megkeresném és még a szuszt is kitaposnám belőle, addig verném, míg valami pépes állagú massza nem lesz belőle. És még hogy a főistenek gyerekei problémásak, ugyan. Itt vagyok én, képességek nélkül, volt rákosan, aki csak annyit ért el., hogy tanít egy táborban., semmi többet. Nem mintha nem szeretném a munkámat, nem szeretek tanítani, meg ilyenek, csak kicsit zavaró, hogy ilyen idősen semmit se tudok felmutatni. Oké, ismerem a növényeket, állatokat, mivel megtanultam a nevüket. Mi mást tudok még felmutatni? A heget a nyakamon, ami műtét nyoma? Hagyjuk is inkább. Csak pár óra csend és nyugalom, meg az, hogy békén hagynak. Kicsit idegesítő volt, hogy kicsi a délelőtti órán két percenként megkérdezte, hogy na, ki a tanár néni apja, na ki? Hogy mondjam el nekik az igazat? Sehogy.
Esther Walker
Esther Walker
Témanyitás₰ Tárgy: Re: Fa & Könyv -Esther & Heather   ₰ Vas. Szept. 01, 2019 1:52 pm
Heather && Esther

You can't hide, you can't run

Volt egy megfoghatatlan  érzésem, amit nem tudtam legyűrni magamban. Legszívesebben felpofoztam volna ott a "drága és kedves" anyám fiát, ahol van. Újabb nyár és újra itt van. Miért teremtette meg őt? A válasz egyértelmű volt.
Nem tudtam a házban maradni elindultam, az egyik legtávolabbi helyre, ahova mehet a félvér a tábor terültén oda igyekeztem az erdőbe. Magammal vittem egy üres lapokkal teli füzetet is, melybe össze akartam szedni a megfogalmazott átkaimat és átadni Hékaté egyik lányának, aki elvégezné nekem a munkát. Tudtam, nem helyes ez egy olyan félvérnek, akinek magasztos céljai vannak. Mégis valamivel el akartam ütni az időt. Fényezhettem volna a páncélokat a zászlófoglalóra vagy egyszerűen  jobb elfoglaltságokat is találhattam volna, mégis az erdő csendjét választottam. Talán össze futok egykori dajkámmal is, vagy valami más megihlet engem. Egy bagoly figyelt rám az egyik ágról. Bűntudatom lett hirtelen.
- Mit képzelek én? - Mondtam fennhangon magam elé és a földporát rugdostam.
Figyelmes lettem egy másik személyre is itt az erdőben, nem másra, mint Heather a Nagy Házból.
Messziről látszott rajta, hogy neki is gondjai voltak. Talán mások gondjai elfeledtetik, az enyémet. Talán, tudok rajta segíteni így ilyen tizenhét éves fejjel is, bár ha táboron kívüli világiasabb gondokkal küzd, akkor a tapasztalataim igen csekélyek. Micsoda burokban élek már tizennégy éve. Ez van, ha félvér tábor állandó lakójaként tengettem életem.
- Szia! - köszöntem rá egy kedves félmosollyal. - Mi jót keresel  itt? Tán a csendet? Hogy megy az új táborlakók tanítása?
Görög mitológiára én is jártam még hat évvel ezelőtt, azóta majdnem minden könyvet és tekercset, ami a kabinunkban fellelhető elolvastam.  Micsoda tett lenne, ha a megtalálnánk a Pánt. Talán a célom felé is egy hatalmas lépés lehetne, de még nem kaptam az orákulumtól egy jóslatot e végett és anyámtól se egy olyan üzenet, hogy mit vár el tőlem a célom eléréshez. Bosszantó tud lenni, hogy csak a kommunikációról a szülő dönt.  Magunkra hagynak, de mindenkit más mértékben. Milyen kiváltságosak azok, akik találkozhattak isteni szüleikkel. Milyen megtiszteltetés az ha elfogadnak, milyen rossz ha nem kapsz tőlük semmit. Az utóbbi csoportot, nagyon sajnálni tudtam. Együtt érezni lehet, de átérezni a helyzetüket nem tudtam, már nem, mert anyám gondoskodok rólam. Sejtettem fontos voltam számára, mert ha nem lennék az, akkor már Hádész birodalmában volnék.
Cause the monster follows you everywhere

szószám ◆ szólj, ha nem oké ◆ zenecredit

Heather Blackmage
Félvér
Heather Blackmage
Témanyitás₰ Tárgy: Re: Fa & Könyv -Esther & Heather   ₰ Szomb. Okt. 05, 2019 11:49 am
Az apám és én. Kapcsolatunk nem mondható meghittnek, főleg, hogy soha az életben nem találkoztam még vele, nem volt vele álmom, semmi esélyem rátalálni, megérzésem vele kapcsolatban, még képességem sincs, pedig ha valamit, azt nagyon hiányolok. Én vagyok az egyedüli félisten, kinek nincs különleges képessége, kit az apja sohasem ismert el, kinél még találgatások sincsenek. Én vagyok Heather, régen Hermész kabinos, most a Nagy Házban van a szobám, mint tanárnak. Oké, az is igaz, hogy van munkám, meg helyem lakni meg fizetésem, és egy csomó mindennel nem kell törődnöm, ugyanakkor egyetlen egy dologban vagyok csak jó, a mitológiában. Bevágva tudom, és mégis, még ez se elég ahhoz, hogy a nyomára bukkanjak a nemzőmnek, mert hogy az anyám sajnos ilyen szempontból nem a legsegítőkészebb lélek. Vajon ha újra találkozna vele, megváltozna a viszonyuk? Kitudja. Lehet, Pan távoltartási végzést kérne tőle, hogy 50 méteres körzetébe ne mehessen, mert megerőszakolhatta őt. Magára a gondolatra, hogy menne az isten az istenek bíróságára erre az indokkal, felnevetek egyszerűen, annyira vicces az elképzelt jelenet. Mégha soha az életben nem is valósulna meg, az biztos hogy mindenki évtizedekig emlegetné az esetet, mikor egy isten rettegett egy halandó nőtől. Igen, ez az egész egy igazi kis kabaré lenne, ahogy a családom is az. Anya, apa és az egyszem gyermek, kinek soha az életben nem lesz testvére az apja miatt, akiről csak annyit tudunk, hogy születésem előtt kilenc hónappal még életben volt. Legutolsó nyom az elfeledett istenhez a félisten lánya.
Merengésemből egy hang riaszt fel, megfordulok és ránézek Estherre. Mosolyogva intek neki.
- Szia. Csak hívott a természet, én meg nem mondok neki nemet. És te hogy hogy itt? – Kérdezem meg tőle. Beletúrok aztán a hajamba – mindig kérdezgetik ki az apám, én meg mindig mondom nekik hogy nem tudni – vonok vállat. Kevesen tudják, hogy az eltűnt az apám, még kevesebben reménykednek abban, hogy valaha megjelenik. Keiron, borvirágos ürge, Anya, Pan és én tudjuk a titkot csak. Ez egy halandó, két isten, egy kentaur és egy félisten, öt személyről van szó. Semmi többről.
- Ha már a természet, mondd csak, szerinted mi történhetett a természet istennel? Eltűnt, senki se tudja hogy él-e vagy halott, már évezredek óta. Gyermeke sem született. És mégis, keresik őt a szatírok – teszem hozzá elgondolkozva. Kell nekem egy szatír.

Esther Walker
Esther Walker
Témanyitás₰ Tárgy: Re: Fa & Könyv -Esther & Heather   ₰ Pént. Okt. 18, 2019 4:13 pm
Heather && Esther

You can't hide, you can't run

Heather, válaszolt a kérdéseimre, mint ahogy egy tanár válaszol a diákjai számára.
- Hát, ezt is meg azt is keresek, de leginkább távolságot, bizonyos egyénektől. - válaszoltam a feltett kérdésre. Az üres lapokra gondoltam, melyre átkokat szerettem volna írni. Kicsit belepirultam, mennyire rosszat terveztem testvérem ellen elkövetni.
Helyeslően bólogattam, mikor a diákok kérdéseiről beszélt, egyszer én is megkérdeztem tőle kis gyermekként.
Kérdése számomra igen megfogott. A könyvtárban olvastam, több tekercset is már a Pánról. Azt mondják eltűnt. De hihetünk ennek? Az olvasmányaim alapján igazán érdekes teóriák születtek a fejemben az Isteni léttel kapcsolatban. Hisz annyiféle módon képesek megjelenni kisgyermek formájában, öreg emberekként és fiatal felnőttként. A szatírok a Pán sajátos külső jellemzőik szerint írják le, míg azok a félistenek, akik találkoztak vele emberi külsővel illetik őt.  Szóval miért ne hihetnénk el azt, hogy egy isten eggyé válhat azzal, mit ő képvisel így például Poszeidón a tengerrel és a Pán a természettel. Ezt a 18. században híres tudósok, aki félistenek voltak, bár sokkal kevesebben tudják eme a tényt róluk. Ők foglalkoztak a témával. Mondjuk azt, hogy Panteizmusként írták le a természet isten létezését. Egyszerűen feloldódott a természetben. A szatírok, ezt nem képesek elfogadni, hogy magukra hagyta őket az istenük.
Nekem mégis tetszik ez a megoldás. A kérdés mégis csak az, hogy teljesen beleolvadt a természetbe vagy csak részben és alakot tud váltani meg tud jelenni ha akar. De megértem, ha gyászolja az ipari forradalmak által okozta sebeket a növény- és állatvilágon.
-Ne nevess ki! Több feltételezésem is van ilyen a panteizmus. Eggyé vált a természettel - megfogom a mellettem lévő fatörzsét. - ha nem élne már ez a fa se létezne, szerintem. Hány isteni szülő nem foglalkozik gyermekével? Mennyi isten fordított hátat a mi világunknak? Lehet, hogy a Pán is sértettségében nem akar se a szatírjaival se másokkal beszélgetést folytatni. Lássuk csak az utolsó biztos forrás a Pánról, Faunus maga, mely Hékaté varázslata volt. - egy nagyot sóhajtok és tovább folytatom. - lássuk csak azért mégis csak ismerünk olyan félvéreket, akik azt állítják látták őt a 9. században, egy-egy érintetlen rengeteg mélyén. Most a földkerekségen létezik olyan erdő, amit emberi kéz nem bántott volna? Sajnos nem tudok róla, de ha nem érkezne ide el minden évben az első tavaszi szellő, mely üde illattal árasztja el a tábor erdejét. Elhinném a legrosszabbat is a Pánról, hogy hallott, de addig azon a véleményen vagyok, hogy a természetté vált eggyé. Talán maga Hékaté is segítségére volt ebben az átváltozásban, de ez mind ostoba gondolatok, amik csak félig megalapozott tényekre épülnek, könnyen összedőlhetnek és talán te, mint mitológiát oktató tudod, mennyire ki tudják színezni a történeteket a történetírók.
Megpillantok egy kis fehér virágot lehajolok hozzá. Ez a kis gyönyörűség sem virágozna, ha a természet isten nem élne.
- Nagy falat minden teremtménynek, egy eltűnt istent megtalálni, ha maga az istenség sem akarja azt, hogy megtalálják, de ha ténylegesen eggyé vált önmagával és ez egy magasabb szint már, ahol ő mozog és a kommunikáció felénk már csak közvetett szűrt csatornán érkezik el és már nem tudjuk üzenetit úgy értelmezni az is lehetséges. Sok kérdés felmerül bennem a Pánnal kapcsolatban, de kinél nem?.
Cause the monster follows you everywhere

szószám ◆ szólj, ha nem oké ◆ zenecredit

Ajánlott tartalom

Témanyitás₰ Tárgy: Re: Fa & Könyv -Esther & Heather   
 Similar topics
-
» Heather Blackmage
» Esther Walker- Child of Athéné
Ugrás: