Drachma

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Zászlófoglaló
Kékek
0
Pirosak
0

(frissítve: x)


Fontosabb hírek
Jelenleg nincsen korlátozás az oldalon
Időpont: 2019 nyara


Társalgó
DiscordItt tartózkodnak

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (28 fő) Csüt. Nov. 16, 2017 7:54 pm-kor volt itt.Utolsó bejegyzések
Írta  Amber Hill
Kedd Nov. 12, 2019 6:39 pm

Írta  Kilian Borhda'n'rough
Szomb. Nov. 02, 2019 8:35 pm

Írta  Esther Walker
Pént. Okt. 18, 2019 4:13 pm

Írta  Vendég
Kedd Okt. 08, 2019 10:54 am

Írta  Hébé
Vas. Okt. 06, 2019 8:38 pm

Írta  Jasper Tebb
Vas. Okt. 06, 2019 4:52 pm

Írta  Hébé
Szomb. Okt. 05, 2019 1:04 pm

Írta  Diana Just
Pént. Okt. 04, 2019 10:26 am

Írta  Diana Just
Csüt. Szept. 26, 2019 8:19 pm

Az oldal designját a Specto közremüködésével Overtherainboo (aka Medúza) készítette. A leírásokat, szövegeket Keaden Hancrow és Hadész munkája. Ami a fórumon és azon belül található önálló szellemi értéket képvisel ezért kérjük ne lopd el. Ha mégis megtetszene valami és képtelen vagy nélküle élni vedd fel a kapcsolatot az Adminokkal.
Statistics
Összesen 69 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Kitta

Jelenleg összesen 1115 hozzászólás olvasható. in 328 subjects

Drachma

Keaden Hancrow
Keaden Hancrow
Témanyitás₰ Tárgy: Drachma   ₰ Szomb. Nov. 18, 2017 10:28 am

Drachma

Itt össze van foglalva a drachma felhasználásának módja. Jelenleg csak istenek és félvérek tudják használni. A többieken még dolgozunk/gondolkozunk. Mindkét esetben az 1.dobást teljesen ingyenes, az újra dobásnál kell nézni a drachma számot.


Félisten


Sokszor megesik, hogy egy istenség a gyermekének ajándékoz valami különleges képességet – de az is elég gyakori, hogy semmilyent nem kap az alapvetőkön kívül. Itt először is fel vannak sorolva kabinonként az olyan tulajdonságok, amik mindenkinek járnak, és az olyanok, amik  ritkábbak.  Mi az oldalon nem igen szeretnék, hogy mindenki a felsorolt lehetőségek közül ugyanazt (a legerősebb képességet) válassza, így inkább ezt a rendszert alkalmazzuk.. Dobni lehet a képességekre, így mindent a véletlen dönt el. Szerintem ez teljesen passzol a szerepjátékozáshoz, így minden sokkal izgalmasabb. Ha véletlen valami kérdés van, csak nyugodtan írjatok. Legfontosabb szabály: egy és csak is egy dologra dobhatsz. Az első dobás teljesen ingyenes (ajánljuk ET előtt elvégezni),  továbbá minden 30.drachma után újra próbálkozhatsz, de megint csak egy dologra. Ha véletlen eszedbe jut egy új képesség, akkor írnod kell egy pm.-t a főadminnak, ha az úgy dönt, hogy az ötleted illeszkedik az oldal világához és az adott istenséghez, akkor te azt az erőt rögtön dobás nélkül megkapod, majd felkerül a lehetőség közé – többieknek pedig már dobni kell érte).  Ha egyszerre több képességet találsz ki, akkor a sok közül egyet szabad választanod, amit ingyen kapsz meg.  Ha olyan istenséghez tartozól, akinek a félvéreinek itt nincsen kifejtve a képességeik, akkor írj egy pm-t nekem és hamarosan megkapsz minden fontosat.
Dobás helye

KIEMELEM: az a félvér, akinek nincsen semmilyen extra képessége az is eszméletlenül veszélyes harcos. A könyvekben is az egyik legeredményesebb hős ilyen szempontból teljesen normális.

Rendszer:
“ – “ utániakkal mindenki rendelkezik.
“ +“ utániak az extrák. Ezek mellett lesz egy százalék, hogy mennyi esélyed van megszerezni. Pl. x képesség (25 %): ilyenkor, ha elmész dobni maximum 25-t dobhatsz, hogy megkaphasd a képességet, ha többet dobsz, akkor elveszett számodra.

Zeusz félvérei:
– természetükből adódóan született vezető egyéniségek
– rendkívül erősek
– nem tudja megrázni őket  az áram

+1 légmozgások irányítása (50 %)  
+2 villámok irányítása (40 %)
+3 alakváltoztatás: csak valamiféle állattá. (30 %)
+4 Köd irányítása, befolyásolása (5 %): a varázslat irányítása, amely miatt a halandók ebből az egész világból nem vesznek észre semmit se. Például ha Athéné áll előttük felfegyverkezve, ők egyszerű jogásznak látják. Ha egy szörny mellett mennek el, inkább medvét látnak benne. Nagyon kevés halandó lát át a Ködön. Aki képes irányítani, az bármit el tud hitetni a halandókkal.
+5 repülés  (35 %)
+6 vihar keltés (40 %)
+7 felhő manipuláció (50 %): tudja formázni, átalakítani
+8 elektrosztatikus kisülés (70 %): akihez hozzáér (mértéke változó)

Poszeidón félvérei:
– képesek kommunikálni a lovakkal és minden lószerű lénnyel
– vízi élőlényeket is megértik
– nem tudnak elázni (akár ha tengerbe mennek, akár ha esik körülöttük)
– hajózási koordinátákat mindig pontosan tudják
– korlátlan ideig képesek a víz alatt lenni oxigén nélkül

+1 víz irányítása (50 %)
+2 jég irányítása (40%)
+3 hurrikánok irányítása (45%)
+4 földrezgések irányítása (30%)
+5 Köd irányítása, befolyásolása (5 %): a varázslat irányítása, amely miatt a halandók ebből az egész világból nem vesznek észre semmit se. Például ha Athéné áll előttük felfegyverkezve, ők egyszerű jogásznak látják. Ha egy szörny mellett mennek el, inkább medvét látnak benne. Nagyon kevés halandó lát át a Ködön. Aki képes irányítani, az bármit el tud hitetni a halandókkal .
+6 víz hatására öngyógyulás (60 %): nem minden seb, és a gyógyulás ideje arányos a sérülés nagyságával
+7 vízen való járás (40 %)
+8 víz alatti telepatikus kommunikálás (35 %)
+9 tenger-ereje: ha tengervízzel érintkeznek, gyorsabbak, erősebbek leszek, javul a reflexük és látásuk. Ez az állapot nem marad fent örökké, csak egy ideig, ez egy adrenalinlöket. ( a hatóideje max 1 óra)  (20 %) (Daniel Holloway ötlete)


Hadész félvérei:
– látják mások élet auráját
– képesek fizikailag megérinteni a szellemeket
– az összes félvértől könnyebben viselik az Alvilágban való utazást.

+1 élőhalott csontvázak irányítása, megidézése (50 %):
+2 szellemekkel való kommunikálás (40 %)
+3 láthatatlanság (35 %)
+4 árnyékutazás (15%): árnyékok keresztül bárhová el tud jutni, de ez egy nagyon fárasztó és fájdalmas képesség.
+5 Köd irányítása, befolyásolása (5 %): a varázslat irányítása, amely miatt a halandók ebből az egész világból nem vesznek észre semmit se. Például ha Athéné áll előttük felfegyverkezve, ők egyszerű jogásznak látják. Ha egy szörny mellett mennek el csak egy medvét látnak . Nagyon kevés halandó lát át a Ködön. Aki képes irányítani, az bármit el tud hitetni a halandókkal.

Athéné félvérei:
– magas intelligenciával rendelkeznek, és erős memóriájuk van
– tehetséges háborús stratégák

+1 érzi, ha valaki hazudik (55 %)
+2 bármilyen fegyvert képes maga elé teremteni (40 %) : a fegyverre gondol és már is előtte lesz ; ha nem a saját fegyvere, akkor csak a harc vége után eltűnik.
+3 ha hozzá ér valamilyen adathordozóhoz (legyen ez akár egy könyv vagy egy számítógép) rögtön  megjegyzi az összes benne szereplő információt (30 %)
+4 érti a baglyok huhogását, de ők nem képesek ugyan ezen a "nyelven" beszélni, egy irányú kommunikáció lép fel csak köztük (50 %)
+5  webes-láthatatlanság: Az Információs csatornák szabad használata, a szörnyek nem ismerik fel a félvért, mikor Facebookon lóg vagy Twitteren írogat vagy telefonál éppen (40%)


Aphrodité félvérei:
– természetfeletti szépséggel rendelkeznek
– anyanyelvű szinten beszélnek franciául
– magas szociális képességek

+1 alakváltoztatás: más emberré. (20 %)
+2 hanggal irányítás (50 %): rá tudják venni másokat olyan dolgokra, amiket alapból nem tennének meg, egyfajta hipnotizálás.
+3 szerelem mestere: képes befolyásolni más érzéseit, vágyait bizonyos szintig. Nem uralja teljesen, inkább csak irányt tud mutatni (55 %)

Arész félvérei:
– minden fegyverfajtát kiválóan tudnak használni
– képesek a csata hevében akár olyan embert is rávenni a harcra, aki előtte nem is támogatta azt (persze az adott illető is ellen állhat, ha erős egyéniség)
– legvadabb harcosok

+1 hatalmas fizikai erő (% 40) – Amerika Kapitány szint…
+2 bármilyen fegyvert képes maga elé teremteni: a fegyverre gondol és már is előtte lesz; ha nem a saját fegyvere, akkor csak a harc vége után eltűnik. (45 %)
+3 a vesztes oldalon elesett katonáknak csontvázait tudja irányítani (20 %)
+4 állatokat képes rávenni az elméjével arra, hogy harcoljank, feltüzeli őket és a csatában maga mellé állítja őket.  (35 %) (Ginger Hill ötlete)  
+5 fegyver teremtés hétköznapi tárgyból (30%)
Egyszerű, hétköznapi tárgyakból (kavics, faág, börtönrács, váza...) fegyver készítése, oly módon, hogy érintéssel az adott tárgy formájában és anyagában is megváltozik. Az adott tárgyból csak adott méretű fegyver készíthető, így tehát egy marék kavicsból csak lőszer, hógolyóból kézigránát, madártollból nyílvessző, míg egy két méteres kínai vázából ágyú is készíthető. A metamorfózis csak egy irányú és nem szűnik meg a fegyver használata után. (Amber Hill ötlete)

Apollón félvérei:
– kiváló gyógyítók
– legjobb íjászok
– zene és a különböző művészetek a mindenük

+1 képesek megátkozni embereket, hogy csak rímekben tudjanak beszélni, akár hetekre is (60 %)
+2 gyors öngyógyítás : ha közben apjukhoz himnuszt énekelnek.  (55%)
+3 sas szemek:  a látása ember feletti és a célzásban soha se téved.  (35 %):
+4 fény manipulálása (30 %)
+5 rátudják venni az embereket az igazmondásra (40 %)
+6 hangutánzás: akár emberi, akár állati, de még hangszerét is (30 %)
+7 zene-ereje: ha hangszeren játszik vagy énekel, hasonlóképpen képes a hatalmama alá keríteni az embereket, mint ahogy a szirének éneke működik. Nem tudja magához csalogatni őket, ahogy arra sem tudja rávenni őket hogy ártsanak másoknak vagy maguknak, de táncra tudja hívni őket vele. Ha fáj a lábuk, ha nem, tovább táncolnak, amíg ő úgy akarja. (10 %) (Rocket Mitchells ötlete)

Hermész félvérei:
– legjobb tolvajok és csínytevők
– megérzik a csapdák helyét
– jól bánnak a pénzzel

+1 ha egy idegen országból jövővel 1-2 napnál több időt tölt el, megtanulja annak a nyelvét : interneten, YouTube videók által nem működik. ( 30 %)
+2 bármilyen bájitalt eltudnak készíteni egy pohár vízből, csak erősen el kell képzelniük, hogy mit akarnak, és a víz átváltozik.  ( % 35)
+3 egy zár kinyílik, ha megérintik: ajtózár, autóajtó zára stb., telefonon lévő PIN-kód, internetes jelszavak esetén tudat alatt tudják a kódot, de másoknak nem képesek elmondani (40 %)

Démétér félvérei:
– világ legjobb kertészei
– meg tudják mondani napra pontosan, hogy mikor fog megesni a meteorológiai évszakváltozás
– mester szakácsok

+1 bármilyen növényt, ha maga elé képzel, akkor a nem sokára ki fog rügyezni előtte a talajból (50 %)
+2 dolgokat növénnyé tud változtatni: embernél ez max. 1 óráig tart, tárgyaknál örök, állatoknál nagyjából egy/fél nap (20 %)
+3 saját max. 3 méteres körzetében képes megváltoztatni az időjárást. (40 %)
+4 földgólem idézés: A csatában a földből kis méretű (1-1,5 méter nagyság körüli) gólemet idézhet meg, aki segít neki, a csata végére poráhul. Gyengesége a tűz amitől kiszikkad a gólem és nem tud mozogni, vagy ha túl sok vízet kap az se jó neki. (10 %)
+5 terményáldás: A gyümölcsöket ambroziává tudja változtatni (15 %)

Dionüszosz félvérei:
– legjobban bírják az alkohol hatását
– kiváló borászok
– legnagyobb bulizók

+1 képesek a növények manipulálására (40 %):
+2 őrület okozás (10 %)
+3 bármilyen italt, ha maga elé képzel, akkor az a következő pillanatban már előtte van; alkohol szabályok erre is érvényesek, megfelelő kor előtt ilyesmi italt nem tudnak előidézni.  (30 %)

Héphaisztosz félvérei:
– kiváló építők
– kiváló gépészek, szerelők, kovácsok
– legjobban bírják a hőt  

+1 gépek irányításának képessége (25 %)
+2 tűz irányításának képessége (5 %)
+3 a talajhő manipulálásának képessége (40 %)
+4 tapintásra megmondja, hogy honnan származik az adott tárgy, felismeri az különböző anyagokat benne (35 %)
+5 mágikus ötvözés:   során a hétköznapokban egymással nem ötvözhető fémek is megmunkálhatóak  közösen pl. acél + arany + mennyei bronz.  (30 %)
+6 elkészült tárgynak varászképesség adás (15 %)
+7 tárgynak készítés közben varázsképesség adás ( 20 %)

Kisistenek:

Hekaté félvérei:

– Ha egy hallotthoz hozzáér (akár csontváz) annak minden múltbéli tudását megkapja, sőt a halála előtti percek emlékét is

+1 Csontvázak irányítása: azon csontvázak irányítása, akik erőszakos halált haltak. A csontvázakat nem tudja előidézni (ahhoz kell egy olyen képességű félvér) , csak irányítani.  (25 %)
+2 Köd irányítása: a varázslat irányítása, amely miatt a halandók ebből az egész világból nem vesznek észre semmit se. Például ha Athéné áll előttük felfegyverkezve, ők egyszerű jogásznak látják. Ha egy szörny mellett mennek el, inkább medvét látnak benne. Nagyon kevés halandó lát át a Ködön. Aki képes irányítani, az bármit el tud hitetni a halandókkal. (35 %)
+3 Jóslás: néha vannak látomásai, de mindegyik rossz dologgal kapcsolatos, valami sötéttel. (30 %)
+4 Varázslás: éjjel erősebb, nappal gyengébb; hatásköre, mint a HP-ban, de semmi pálca és semmi beszéd. (45 %)

Erósz félvérei:

– Folyékony beszéd franciául

+1 szerelem mestere: képes befolyásolni más érzéseit, vágyait. De ez mind csak a szerelmi, erotikus dolgokra igaz (20 %)
+2 érzelem érzékelés : érzi mások erotikus/szerelmi gondolatait. Ez úgy müködik ha ő, x és y egy helyen van, és x-nek y-tetszik, akkor ő azt érzi tisztán. (45 %)
+3 igaz mondás: eltudja érni, hogy valaki elmondja hogy mire vágyik – hogy kire azt már nehezebben. ( 35 %)

Até félvérei:

– Düh, harag megérzése, tudata

+1 érzelem felerősítés: az emberből a legszélsőségesebb énjét tudja kihozni. Legyen szó haragről, de akár szerelemről is. (40 %)
+2 gyenge pontok megérzése az elmében: Tisztán látja maga előtt, ha valakire ránéz. Ez neki olyan mint másnak, ha ránéz egy emberre és "Jéé ennek szőke haja van". (30 %) (Tatia Mayfair ötlete)
+3 emlékmódosítás : az ellenkezőjét elhitetni a másikkal. Nem kifejezetten magát az emléket írja át, hanem az ahhoz kapcsolodó érzelmeket; nem radikális módon. (20 %) (Tatia Mayfair ötlete)

Nüx félvérei:

– Sötétben való látás tisztán, akár csak ha nappal lenne

+1 vakító sötétség: ideiglenes vakságot képes okozni. Az ember szeméből elveszi a fényt, ám nem elég erős, hogy végleges vakságot idézzen elő. Számára is igen fájdalmas. Időtartalma max 15-20 perc. (15 %) (Aquila Schwarz ötlete)
+2 éjszaki állatok feletti kontroll : irányítani tudja az éjszakai állatokat, de csak éjszaka. Még beszélni is képes velük akkor. (40 %)
+3 árnyékutazás: árnyékok keresztül bárhová el tud jutni, de ez egy nagyon fárasztó és fájdalmas képesség. (10%)
+4 sötétség fal: egy erőfalat képes megidézni maga előtt a sötétségből (ehhez vagy árnyékhoz kell érnie, vagy éjszakának,sötétségnek kell lennie), időtartalma max 1-2 perc. (25 %)

Aszklépiosz félvérei:

– kiváló gyógyítók
–  gyors öngyógyítás (lásd.:Apollón)

+1 extrém gyors gyógyítás : megszokottnál 3-szor gyorsabb  (55%)
+2 sebesülés-látás: minden eddigi sebesülést tudja pontosan, amikor ránéz az adott személyre, akár egy nagyobb törés, akár csak egy szúnyogcsípés. (40 %)
+3 értés a kigyók nyelvén: képesek kétirányú kommunikációt folytatni velük (30%)
+4 mérgek feletti uralom: bármilyen folyadékot mérgezővé tud átalakítani, a méreg viszont soha se halálos, fordítva már nem képes rá – a méreg erőssége attól függ, hogy mennyire gyakorlott  (10%)

Thanatosz gyermekei:
–  Természetüknél fogva a közelségük nyomasztó, de egyben furcsán megnyugtató
– Látják a halandók és a félvérek hátralévő idejét (képzeld el úgy, mint a Death Note-ban a Halálisten Szemét), viszont azt nem közölhetik az illetővel semmilyen módon. Halhatatlan entitások hátralévő idejét nem tudják meghatározni, azt nem látják.

+1 Csontvázak irányítása, megidézése: azon csontvázak irányítása, akik békés halált haltak. Egyszerre max 1-2 csontvázat képes előidézni  ( 30 %)
+2 Szellemekkel való kommunikálás (40 %)
+3 Belépés az Alvilágba: képes belépni az Alvilágba, amennyiben úgy hozza kedve; és ki is léphet onnan természetesen. Mást nem képes levinni magával. (15 %)
+4 Láthatatlanság : képesek teljesen azonosulni – egybefüggően maximum 10 percen át – a környezetükkel, amolyan kaméleon hatás. Mondhatni láthatatlanná vállnak, megérinteni, hallani lehet őket, istenek látják is.  (35 %) (hiszen a halál láthatatlan és mindenhol ott van)Újradobás menete:

1. Összegyűjtesz 30 drachmát
2. Elmész dobni – tegyük fel, hogy sikerült.
3. Itt két lehetőséged van: A: Írsz egy 300 szavas szöveget arról, hogy hogyan derítetted ki az új erődet, hogy ez mindig is megvolt e (csak eddig nem tudtál róla), vagy most kaptad az istenektől, és ha a második, akkor valamiért hálaként, vagy csak úgy véletlen. Ezt az ET-édhez csatolod hozzá. B: kijátszod egy másik userrel az egész szituációt  a játéktéren.
4. Engedélyezzük és megkapod az új képességedet. (Engedélyezést pm-ben kell kérni a főadminnál, csatolva a 3.pontban szereplő írással)
Szabály: ha van egy újradobott képességed, de a 3-4. pontot még nem végezted el, de megint összegyűlt 30 drachma, akkor addig nem dobhatsz, míg az 1. újradobásnál meg nem csinálod a 3.-4. pontot.  
Dobás kedvezmény

Ha dobtál már egy képességre, és az nem sikerült, akkor a következő alkalommal mikor dobsz rá, kapsz +5% kedvezményt. Ha megint nem sikerült, és később megint megpróbálod, akkor megint jár +5% – azaz már az eredetihez képest van +10% kedvezményed. Ha viszont egy másik képességre dobsz, akkor az +5%-ot  nem lehet átruházni.

Pl.
1.KÉPESSÉG DOBÁS – ZEUSZ – REPÜLÉS (35 %) => nem sikerült
2.KÉPESSÉG DOBÁS – ZEUSZ – REPÜLÉS (35 % +5%)

https://camphalfbloodfrpg.hungarianforum.com
Ugrás: